torsdag 14. november 2019

Ukesrapport cycleforlifenihh, torsdag 1411119

Dagens rute 40 km
Ruskevær, Sai Noi Beach

Buddah er en viktig støtte på våre turer
 Dagens tur var planlagt for flere dager siden, vi skulle til Sai Noi Beach og Hua Hin Safari Park. Fra Hua Hin til Khao Tao er det ca 12 km,vi syklet rundt innsjøen på sydøst siden. Sai Noi Beach er uten tvil den vakreste stranden i området, liten,intim plassert mellom store steinklipper. Dette er også plassen hvor en nordmann ble angrepet og bitt av en liten hai, sannsynlig oksehai. Det ble deretter lagt ut et nett for å hindre nye angrep. Vi syklet derretter til enden av sykkelvegen, krysset Phetchkasam rd ved seven/eleven og syklet i retning fjellene og Hua Hin Safari park. Som bildene under viser ble det her tatt en god pause.



Fargerik og pen dame

Gutta på tur
Syklet gjennom Sanctuary Lakes i Thap Tai, dette er en resort planlagt ferdigstilt i 2020, den ligger nydelig plassert mellom sjøene, med en nydelig utsikt mot fjellen, solnedgangen er et skue for øynene. Men for å komme dit er det fortiden en møkka vei.


Dagens meny på stranden
Ved Sanctuary Lakes
Hjarl har fått skitt på brillene, og Rune
 leter etter tørkepapir
Dette er på bondelandet, her produseres mest pineapple og aloe vera. Aloe vera heter det samme på både latin og engelsk. Planten er en flerårig sukkulent plante. I folkemedisinen blir den brukt i form av gel som smøres på huden. Aloe vera heter Aloe vera også på latin og engelsk.

Aloe vera gel har blitt brukt til behandling av sår, brannskader og infeksj.
Syklet så forbi Banyan Golfbane , navnet banyan er et poppelfikentre, Det var ifølge beretningen under et slikt tre at Siddharta Gautama, dvs Buddah satt da han kom frem til opplysning.














Da vi nærmet oss byen så vi at vi hadde blitt spart for mye elendighet, det var vått og hadde regnet i bøtter og spann, den tiden vi hadde vært borte. Vi avsluttet ved vaskehallen ,for både utvendig og innvendig rengjøring.
Neste tur på lørdag er allerede bestemt, mer sier jeg ikke


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

260923 Tirsdagstur til Khao Kalok

Tirsdagstur til Khao Kalok. Vi startet turen fra lyskrysset soi 116 i lett overskyet vær og fin temperatur. Turen gikk i fint tempo, (kanskj...