lørdag 14. desember 2019

Ukesrapport ,uke 50 ,lørdag 141220


,

 Ja i dag er det lørdag den 14 desember, og 108 år siden Roald Amundsen nådde sydpolen, ja,ja det var vel litt kaldere der enn her.Selv de siste dagers kulde med 20 grader om natta måler seg nok ikke med hva han opplevde, men 20 grader her er kaldt og mange har blitt forkjølet, utrolig men sant.
Det minner meg om min barndom, med
skikkelig vekt osv
Dagens sykkeltur gikk mot syd,vest,øst og nord, først via den ny-rehabiliterte veien i soi 102, den har blitt  nystrøken, så over til soi 112,før vi tok av mot Sam Phan Nam floating market, Det er det største flytende markedet i Asia hvor turister kan ta et lite tog og båt for å nyte naturen rundt markedet. Det er mange avslappende kafeer å spise lunsj og se på alle butikkene 193 eller evt show. Vi passerte i fin bak-vind og syklet over thailandske landsbygdas bølgende åser, noen nybygde resorter er jo , men bøndenes store aloe vera og ananas områder dominerer landskapet, etter 10 km tok en liten avstikker innom hovedveien til Pranburi, Phetchkasem road, før vi på nytt svingte inn på en landlig vei ved seven/eleven ved Bang Nong Hoi skule. dette er er nydelig velstelt område, ikke bare på en eiendom, men alle, over flere kilometer, det er ikke rusk og rask ,tomflasker og skrot utenfor husene, men rent ,velstelt og ordnet, med klipte plener osv. Ja ,jeg bare spør, hvordan har de fått dette til, for slik er vanligvis ikke landsbygda i Thailand. Vi stoppet i Wang Pong, der vi etterhvert har blitt fast klientell


Rune, ser litt lur ut, hva tenker
 han på tro?
Mat tilberedes
 De smiler og ler hver gg, om det er våre strøkne sykkelklær eller av " våre gjennomtrente kropper" det vet jeg ikke, men vi hører ordet farrang veldig ofte.Dersom du ikke kan snakke andre ord om thailandske, vil de fleste europeiske og amerikanske besøkende i Thailand raskt bli kjent med det thailandske ordet farang (ofte feil uttalt (til og med av thaier) som falang - farang med en litt trillet 'r' er den riktige uttalen. Det er et generisk thailandsk ord for person av hvit rase uansett hvor de måtte komme fra. Royal Institute Dictionary 1999, den offisielle ordboken med thailandske ord, definerer ordet som "en person med hvit rase".
Sea Pine Beach
En fortjent hvil står for tur
Vi syklet så til Sea Pine Beach )se bildene under), dette er badestranda for thailandske familier, spesielt lør/sønd, hvor den ene bussen etterfølges av den neste. På dette området som er regulert av forsvaret, er det veldig billig å handle i fht i Hua Hin, 2 svenske turister fra Sundsval møtte vi til en koselig prat.  Deretter bar det rett hjem til siste pauseplass, vaskehallen øverst i soi p4, der vi hvilt øynene på et pent vesen av thailandsk natur. Jeg tror vi alle var godt nøyde med turen og opplevelsene.


Dagens tema:Er Thai- massasje virkelig bra for deg?

 En av de enorme fordelene med å bo i Thailand er de veldig rimelige kostnadene ved å få en herlig thaimassasje. Jeg snakker selvfølgelig om den tradisjonelle typen, ikke den mer “full pakke” typen, de av dere som vil ha det,kan bare slutte å lese.

For bare 200-400 baht, avhengig av massasjesalongens innredning og utsmykning, kan du ta bort stresset og spenningen i kroppen din med en times times thai-massasje, for en brøkdel av den prisen det vil koste deg hjemme. (kr 500-800)
Etter å ha sett og hørt endel om massasje, måtte jeg selvsagt prøve,jeg fikk en kraftig bygd dame på ca 45 år, det var bøying, tøyinger,vendinger og trykking,noen ganger veldig behagelig ,andre ganger vondt, jeg måtte stille spørsmål ved om dette - er thaimassasje faktisk bra for meg . Jeg mener, hva er de påståtte fordelene, og er det noen vitenskapelige bevis for at dette er helsefremmende.

Det er selvfølgelig spesielle problemer når man skal diskuterer en prosess som er så opplevelsesrik som å motta massasje, spesielt når man ønsker å bruke et visst mål med vitenskapelig bevis på temaet. Må vi bare godta at massasje er noe vi tar, kun for å forbedre vår trivsel ?

Dette har vært et problemet for mange fagområder som har utviklet seg som en del av eller i nær tilknytting til religioner. Utøvere av yoga, Tai Chi og meditasjon vil alle hevde store helsefordeler, men vi kan ikke verifisere mye objektivt. Det samme kan sies om thai-massasje; vi vet at det føles bra på kort sikt, men faktisk bekreftelse av hva utøverne hevder, - fordeler som å bremse aldringsprosessen, forhindre sykdom ved å øke immunforsvaret, redusere symptomene på astma og lindre degenerative sykdommer - er lite dokumentert .

Der det er mulig i dette innlegget har jeg søkt etter casestudier for å støtte påstandene, men noen fordeler med thaimassasje er vanskelig å tallfeste. . Jeg ber om tilgivelse for at jeg ikke har fremskaffet ugjendrivelig bevis i noen tilfeller; enten eksisterer de rett og slett ikke, eller så er de vanskelig å finne.
The Coconut Thai Helse & Massasje - Posts | Facebook
Thai massasje: en kort historie
I følge buddhist-historien, Shivago Komarpaj, legen til Buddha, blir kreditert som oppfinneren av thaimassasje for over to og et halvt tusen år siden.
På samme måte som for mange andre områder av Thailandsk kultur, stammer den opprinnelige, tradisjonelle thai-massasje fra India. Den kom til Thailand fra buddhistiske munker på misjonærferd. Disse var skolert og opplært i å bruke ulike helbredelsesteknikker, herunder også massasje. Sammen med den økte utbredelsen av buddhistisk tro, fikk de tradisjonelle massasjeteknikker økt oppmerksomhet på grunn av deres helbredende og lindrende effekt på ryggplager, hodesmerter, feber og anspenthet.

 I den moderne tid er profesjonelle TTM-utøvere regulert av Ministre for utdanning og folkehelse i Thailand, selv om det er et begrenset tilsyn i andre land.

Det må også nevnes at det er veldig mange metoder som har gått i arv som har blitt praktisert på landsbygda av familiens avstamninger, og som strekker seg århundrer tilbake.Mange massasje terapeuter er enige om at motta massasje en gang i måneden er en god start. Men, en gang annenhver uke er bedre. Dersom en tar thai-massasje flere ganger i uken,bør det være indisert av lege, er det mange som mener.

 I vestlige land som koster en time på bordet rundt ti ganger så mye som normal pris i Thailand, dette har og påvirket at pga god inntjening har kravet til formell kompetanse minket. Kravene har tildels kun vært at du har utseende som en thai-jente, dessuten har illegale foretak blomstret og blitt koblet mot sexindustrien.
. Uansett hvor du er i verden, når du er turist, betyr det at du er et lett valg for charlataner og useriøse aktører, og selv om jeg selvfølgelig ikke anklager hver ulisensiert massør i Thailand for å være en, må du tenke på at når du besøker en thaimassasjebutikk, tar du en liten risiko ved å ikke vite hvor kvalifisert personen som bruker press på dyrebare områder av kroppen din, er.
 THAILAND – VI HAR BESØKT SMILETS LAND NOK EN GANG | Lindas ...

Spekulasjoner til side, det er verdt å merke seg at mange europeiske massører får sin TM-erfaring og utdanning fra skoler i Thailand, så sertifisering må være ganske troverdig,

Massasje øker deltabølgefrekvensen i hjernen vår, det er dokumentert . Denne spesielle hjernebølgen er nært forbundet med dyp hvile og søvn.
Vi ser da at fra den dypeste delen av hodet ned til stortåen, kan tradisjonell thaimassasje lindre smerter, stress,bedre blodsirkulasjonen og forbedre funksjonen til den pene kroppen vi har. Riktignok er de medisinske bevisene for mye av det som har blitt hevdet sparsomt, men egentlig er det veldig få ulemper og mange potensielle fordeler. Har vi det godt og har troen i behold, ja trenger vi da de medisinske bevisene, troen har da leget mang en syk person,sies det.
Hva har du å tape? Jo som en sunnmøring ville ha sagt, 200-400 bath






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

260923 Tirsdagstur til Khao Kalok

Tirsdagstur til Khao Kalok. Vi startet turen fra lyskrysset soi 116 i lett overskyet vær og fin temperatur. Turen gikk i fint tempo, (kanskj...