lørdag 11. januar 2020

En sykkeltur Hua Hin - Krabi  110120-180120
Dette handler for meg mest om å realisere en drøm, en drøm om å se og oppleve nærheten til naturen og folket i Thailand.

Gutta på tur,fra ve, Hjarl, Ole, Charles,
Rune, Peter, Alf, og Jahn
.Det er ingen bedre måte å utforske dette spennende landet på ,enn på en sykkeltur. Thailand bør oppleves nært og personlig som mulig . På en sykkel kan du , oppleve alt fra første hånd, ikke gjennom vinduet til en buss eller tog. Du får oppleve den deilige maten, åkrene, skogene og de hellige områdene, vi får sett og opplevd Thailand på en annen måte enn de fleste, vi kommer nært menneskene, vi opplever deres hverdag, hvor fornøyd de er med lite, og hvor stolte de er over å vise oss litt av sin hverdag.
Vi er en gjeng halvgamle pensjonister i alder 57-76 som ønsker å gjennomføre dette prosjektet sammen. Vi har syklet sammen i ca 18 mnd, 3 gg pr uke, er i litt bedre form enn gjennomsnittet av de fleste nordmenn her, men vi får ta en dag av gangen. Det skal sykles 700++++km dvs ca 100 km etapper pr dag, i 7 dager

1. Dag      Hua Hin til Prachuab Khirikhan ca 110 km  
På veg fra Pak Nam Pran til Khao Kalok Beach
Kalkstein fjella i Sam Roi Yot
Her fordeles og sorteres rekene
Sam Roi Yot National Park
Vi drar ut av Hua Hin, via Pak Nam Pran og den koselige strandlinjen, hvor fiskerkonene sitter bøyd over fiskegarna og rensker de, deretter videre gjenneom spredt bebyggelse mot Sam Roi Yot (300 hundre topper) nasjonalpark.Denne parken har spektakulære kalkformasjoner og ferskvannssjøer mellom toppene.
Khao Sam Roi Yot nasjonalpark ble opprettet i 1966 for å beskytte Thailands største ferskvannsområde. Parken inneholder noen mangroveskoger og kilometerlange ferskvannsområder. De fleste myrområdene ble omgjort til rekefarmer, til tross for at de var inne i en nasjonalpark.  Vi passerte en av de lokale rekefordelings-anlegga , anlagt ved siden av hovedveien, 20 jenter på rekke og rad, som fordelte reker etter størrelse og kvalitet, jeg tror de vil huske oss, jeg sier ikke mer. 
Der er og  et rikt fugleliv(over 300 arter) i nasjonalparken, jeg såg mange særlig forskjellige typer hegrer, som sitter på lavvannet og venter på å plukke en liten fisk til ettermiddags-maten. Ja dyrelivet er og rikt i parken, særlig apene, som sitter langs vegkanten når vi passerer.
Vi sykler på stille bakveier langs strender med en rekke slående kalksteinsfjell som bakteppe. Utover i parken sykler vi et kort stykke på hovedveien, før vi drar tilbake til kysten og passerer mange små landsbyer på veien. Dagens pause med middag ble behørig tatt ved siden av fiskerihavna i Pak KLong Village.
 Den siste delen av dagens tur, er langs stranden til Prachuap Khiri Khan. Vi sjekker inn på et hotell med flott utsikt og finner et flott sted å spise middag. Denne byen er kjent for å ha den fineste sjømaten i Thailand, om vi skal spise den er jeg ikke sikker på, men spise skal vi
En kort oppsummering, fin tur i lett overskyet vær, heldig med vinden, som vi hadde store deler av turen i ryggen, fin temperatur ca 30 grader Jeg tror at alle opplevde dagen positivt, stiv og støl, jo 110 km skal jo kjennes, iallefall litt.
Image result for prachuabkirikhan
Og i dette høge hotellet bor vi
Hyggelig med oppmerksomhet






 Pak Klong Village

Ole
På eg inn til Prachuab Khirikhan
Et skrik av glede 


Hjarl nyter dagen, vi kom i mål
 den første dagen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

260923 Tirsdagstur til Khao Kalok

Tirsdagstur til Khao Kalok. Vi startet turen fra lyskrysset soi 116 i lett overskyet vær og fin temperatur. Turen gikk i fint tempo, (kanskj...