torsdag 21. november 2019

Ukesrapport, uke 47, torsdag 21 november

Bondekone i det muslimske området
Jeg tror det benevnes moske
 Idag torsdag, går turen vestover, vi syklet til soi 6, syklet opp mot fjellene, passert Harald, Erling og Stein sine hus, dro gjennom Palm Hill Golf til det muslimske området nord om banen.
 I Hua Hin besøkte avdøde Thailandske konge et lokalt muslimsk samfunn i et område som hadde en liten masjid, Masjid Nurul Ehsan, som ble bygget på en veldig liten tomt. Da han ble gjort oppmerksom på lokalsamfunnets behov, bevilget Hans Majestet ytterligere land til samfunnet for masjidene. Senere i 1996 ga Hans Majestet bidrag fra Hans egne midler til bygging av en ny Masjid Nurul Ehsan på samme sted, som ble fullført i 1999. Når en spiller på banen kan man høre, når det kalles til bønn.
Som man også ser av bildet over, er det mange bønder i omradet som fremdeles i 2019 melker sin kyr, og har melken i de gamle melkespannene, noe som de sluttet med hjemme for 50 år siden.
Smilende og fargerik dame
Vi syklet forbi kongene zoologiske hage og tok veien mot Lake View, I nedoverbakken mot Pass-roaden tok vi til ve på veg 4010, syklet forbi det store Webster University.  På grunn av sin beliggenhet og fasiliteter på campus er fakultetet kjent for sitt unike personlige preg og for å skape et nært fellesskap av studenter og fakultetets ansatte, med støtte og tjenester til rådighet for studentenes komfort, sikkerhet og læring erfaring.Fullt utstyrt - Designet for å styrke studentens livsstil og gi den pedagogiske opplevelsen, tilbyr campus omfattende fasiliteter som klasserom og fakultetskontorer, fellesrom, datamaskin- og medielaboratorier, et bibliotek, sosiale områder og treningsfasiliteter, samt Wi- Fi og en kafeteria på stedet. I sitt avslappede og fantastiske naturlige miljø gir Webster University Thailand studentene rom til å lære sammen og utvikle seg individuelt. Universitetets kultur og beliggenhet driver en sterk følelse av fellesskap og stedfølelse. Dette fungerer som en katalysator for deling av ideer og gnisting av forestillinger i et inteDet ligger nydelig plassert på et 40 mål stort område


The long run, veien tilbake
Vi syklet langs vei 4010 ca 13 km til vi kom til Pala-U road, dro så mot Wat Huay Mongkol
Man in Black
 Wat Huay Mongkol
Wat Huay Mongkol
Huay Mongkol Temple er et buddhisttempel som ligger i store grunner vest for Hua Hin. Wat Huay Mongkol er hjemsted for den største statuen av den umåtelig populære buddhistmunken Luang Pu Thuat som var kjent for sine 'mirakler'. Luang Pu Thuat bodde for rundt 400 år siden. Ligger ved moo baan (landsbyen) Huay Mongkol som tidligere var kjent som Huay Khot. Området og innbyggerne i landsbyen Huay Khot var fattige og fikk besøk av kongen Rama IX i 1952. Kongen startet et kongelig prosjekt for å hjelpe folket i Huay Khot. Landbruksutdanning for hovedsakelig jordbrukere og nye veier for å hjelpe bøndene med å få sine produkter til de lokale markedene ble laget. Kongen endret også navnet fra Huay Khot til Huay Mongkol. Det kongelige prosjektet finansierte også bygningen av et nytt tempel, Wat Huay Mongol

Ananas og ananas og Aloe Vera
Som dere ser fra bildet ved siden av, veien er snorrett i ca 5-6 km, dette er veien tilbake til byen fra Wat Huay Mongkol, på begge sider er det millioner av Ananas og Aloe Vera, det er nesten så langt øyet ser, men nå har jeg begynt å eldes, så synet er det vel så som så med.
Vi avsluttet som vi pleier, finne oss en plass å sitte ned og ta i oss noe å drikke. 58 km ble turen idag, og som dere ser av bildet, sprek som en fole og 75 år, slå den, jeg tviler.
Litt stiv og støl, vondt i baken, alt er normalt




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

260923 Tirsdagstur til Khao Kalok

Tirsdagstur til Khao Kalok. Vi startet turen fra lyskrysset soi 116 i lett overskyet vær og fin temperatur. Turen gikk i fint tempo, (kanskj...