fredag 22. november 2019

Uke 47, lørdag 231119

Hua Hin Jernbanestasjon
Bondekvinne på landsbygda, et hardt yrke
 Hua Hin har en lang historie som anskueliggjør dens nåværende navn. I 1834 ble den nærliggende Petchaburi-provinsen rammet av en alvorlig tørke, og en gruppe bønder flyttet sørover og ankom en landsby som hadde en hvit sandstrand og noen steiner.

Kitsurfing, Hua Hin er  kanskje den største
surfingstedet i Thailand, kanskje ogsa Asia
De slo seg ned og kalte landsbyen Samor Riang, som betyr "rad med ankere", etter at fiskebåtene var forankret ved stranden, eller "rad med klipper" avhengig av hvilken oversettelse du tar.

I 1921 bygde direktøren for stats-jernbanen, Prince Purachatra The Railway Hotel (nå The Sofitel Central), og dette falt ikke overraskende sammen med byggingen av jernbanelinjen fra Bangkok ned sør. Royal Hua Hin Golf Bane ble også designet av en skotsk jernbaneingeniør i denne perioden.

Den kongelige forbindelsen, som Hua Hin fremdeles har frem til i dag, startet rundt begynnelsen av 1900-tallet da et medlem av den thailandske kongefamilien, prins Chakrabhongse, kom til Hua Hin på en jakttur med russisk adel. Han likte byen og kom tilbake for å bygge den første thailandske strandvillaen i Hua Hin. Kong Rama VI bygde da et sommerferiested her, og enda senere bygde kong Rama VII enda et palass, og kalte det Klaikangwon - "langt fra bekymringer". Dette palasset er fortsatt i bruk i dag av kongefamilien, og de tilbringer faktisk en del av sine fridager  i Hua Hin.
Jernbanestasjonen ved natt

På grunn av sin kongelige fortid og nåtid, og dens nærhet til hovedstaden, begynte Hua Hin å bli med eliten i Bangkok, og byen begynte å utvikle seg.

Til tross for at det er mye å glede seg etter andre verdenskrig, har Hua Hin klart å komme seg og imøtekomme i dag fasilitetene som noen kan forvente av et internasjonalt feriemål, mens han ikke mister sjarmen til en fiskevær og de rike kongelige og thailandske røttene.

Navnet Hua Hin komer av desse stenene
Lokalbefolkningen er ekstremt stolt av sin arv, og byen kan tilby den kresne besøkende et skikkelig glimt tilbake til Thailands historie med sine gamle kolonibygninger, fiske-arv og kantløse gater.
1911 - Lam Hin ble offisielt omdøpt til Hua Hin, eller 'stein-hode' på engelsk. Sannsynlig kommer navnet på grunn av stene som ligger på stranden nedenfor Sofitel eller Santara hotell

Fergen til Pattaya
Alone again
Dette var kun en smakebit av byens historie. Hua Hin er en livlig ferieby 18 mil sør for Bangkok. Byen ligger på en odde med en flere kilometer lang sandstrand som strekker seg sørover, Hotellene ligger som perler på en snor, og har det meste en kan ønske seg PS, En får oftest, hva man betaler for.



 Jeg kunne beskrevet byen på mange andre måter, men det får jeg ha til en annen gang

Black Muntain Golf , åpnet 2007
Ja sykkelturen idag,Ja den var jo litt i Hua Hin den og, men den var først langs sykkelstien 20 km til Pranburi, deretter langs veg 2004 som er lite trafikkert, passerte veg 112 til Wat Nong Khon, hvor jvi dro mot Art Village på Pala-U Road, en liten pause og så hjem over fjellet ( 52 km  ble turen idag).
Det er mangt og meget man kan skrive om, men et lite tema pr tur får holde. Jeg håper at bloggen ikke bare skal være en beskrivelse av hva vi ser eller opplever, men og informasjon om hva og hvor vi er, landet og folket. 
Stemningsbilde fra byen









 ,

,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

260923 Tirsdagstur til Khao Kalok

Tirsdagstur til Khao Kalok. Vi startet turen fra lyskrysset soi 116 i lett overskyet vær og fin temperatur. Turen gikk i fint tempo, (kanskj...