Thaimat, en helsebringende nytelse
Thaimat inneholder mindre fett. Dessuten er krydderet og krydderurtene som brukes i Thai-mat, ingredienser som har medisinske egenskaper. Noen av dem er bra for fordøyelsen, mens noen driver bort feber og klarer opp halsen. Best av alt, Thai cuisine kan lett slå ut gourmetmat fra hele verden på grunn av den utrolig fantastiske smaken.
Hva gir Thai-mat særpreg og harmoni i dens smak? Vi har supper som ser enkle ut, mens smakskombinasjonen er sur, salt, sterk og aromatisk. Bruken av peanøtter og kokosnøtt i curries er svært karakteristisk for Thai-mat. Vi bruker forskjellige urter som sitrongress, kaffirlime, galangal, ingefærrot og mikser det sammen med gjennomtrengende surhet fra lime eller den behagelige søthet fra palmesukker.
Det viktigste å huske om Thai-mat er å sette pris på dens magre, hete og lidenskapelige lukt lenge før den ankommer på ditt spisebord. Urter som brukes i vår mat har forskjellig aroma fra de vestlige urtene. De er mye mer aromatiske og avgir forskjellig duft og smak i hver rett.
Den thailandske kokekunsten har utviklet seg sammen med kulturell innflytelse fra andre land som Filippinene, Kina og land i sørvest-Europa. Thailenderne adopterte den kinesiske raske metoden med wok. De utviklet et stort utvalg av wokretter og la dem til i sin meny. Bruk av nudler i Thai-oppskrifter er et annet eksempel på innflytelse utenifra. De anvender nudlene i sine retter på måter som er typisk for dem. Thairetter med nudler (Thai Style) smaker søtt, surt og noen ganger krydret eller aromatisk.
Sykkelstien i Thanarat |
Thanarat militærleir |
Atter igjen passerte vi motorveien og syklet i retning Pak Nam Pran, etter 2 km tok vi av mot Khao Noi, en liten grisgrendt bygd, men fint stelt og med en hyggelig liten familierestaurant. Derifra var det sykkelveien langs Phetchkasem road hjem. Dagens økt 57 km i rolig tempo 17,75 km pr time
Gjensynsglede på Thanarat Golfbane |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar