lørdag 7. desember 2019

Ukesrapport uke 49 lørdag 07.12.19

Lørdag  7.desember er også en merkedag

I 1941, 7. desember, angrep Japan den amerikanske marinebasen Pearl Harbor. Japan hadde ikke erklært krig mot USA på forhånd, og angrepet førte til at 2335 amerikanske soldater og 68 sivile mistet livet.
og ingen sammenligning forøvrig,  Kirsti Sparboe ble født på denne dag

Palmene fikk lufte seg
Peter og Rune

Ja det har blåst og vært litt lavere temperatur de siste dagene, 20 grader da jeg bikket føttene på golvet idag kl 0600, og blåst, iallefall sterk kuling i Khao Kalok idag, se bildene.

 Peter, den eneste dansken i gruppen, returnerte fra Danmark idag, hyggelig å få han tilbake,sprek,kunnskapsrik og veldig sosial, mer enn det trenger en ikke å inneha for å være fullverdig medlem av sykkelgruppen, men det er gode egenskaper, til glede for oss andre.

Khao Kalok Beach
Noen er mye tøffere enn andre
Kiting i sterk kuling, noen gg 5 meter
oppe i lufta, andre gg lå de og kavet i sjøen
Vi syklet idag mot Pranburi, det var da så lett å sykle,at vi nesten blåste dit, men straffa skulle komme, det visste vi. Vi har våre faste stoppesteder, og det så faste at betjeningen plukker frem det vi skal ha, med det samme vi stopper, men før vi har kommet inn i butikken. Deretter dro vi mot øst til Khao Kalok Hvis du er ute etter en rolig og fredelig strand vekk fra byen er dette stedet. Den har nydelig, myk hvit sand med ikke så mange mennesker selv i helgene. Men idag fikk ikke vi prøve den myke sanden, bølgene slo oppover stranden og det blåste ,slik at en nord-vestlending kunne få hjemlengsel. Khao Kalok, har dere ikke vært der, ja jeg sier ikke mer, jo, forresten detvil jeg,det er en av mine virkelige favorittsteder. Jeg skal ikke beskrive stedet,dra dit.
Det var nå vinden virkelig tok tak, helt ut mot kysten går veien,havet på ene siden og ferie-resortene på den andre siden, ja motvind så det holder, og slik var det resten av turen. Som alltid slappet vi av på vaskehallen i soi 94,begynte såvidt å snakke om logistikken til Phuket turen, som kanskje blir Krabi i stedet, dere som leser min blogg får iallefall vite det først. Slikdet ser ut blir det i starten av januar

 Flagg - Nasjonalemblem

 flags
Oppdatert: 09/29/2019



Thailand bruker flagg svært mye, og du vil ofte se to flagg sammen.

Den ene er Thailands nasjonalflagg (rødt, hvitt og blått) og det gule kongeflagget. Ofte kan også et blått flagg sees, som er dronningens personlige flagg.

Stacks Image 16248



Nasjonalflagg

Flagget består av fem vannrette striper i rødt, hvitt og blått. Den blå stripen er dobbelt så bred som de to andre fargene.
Flagget som brukes i deg ble tatt i bruk i 1917 og fargene symboliserer nasjonen, religion og Kongen.
Flagget heter «Thong Trairong» - noe som betyr tre farger.


Stacks Image 16242



Kongeflagg:Dette er standardflagget for de Thalandske Konger. Flagget har vært i bruk siden 1910, og brukes ved offisielle anledninger. Flagget brukes også på kjøretøyer.  Når det er tempeldager, så ser du annenhvert flagg gul/oransje og thailandske flagget. Men det er faktisk, kongeflagget i Thailand. Kongen er det åndelige overhodet i Thailand. Så kongeflagget har samme farge, kongen er og av mange sett på som buddhismens høye beskytter. Så "buddhaflagg", det er kongeflagget.
Figuren, som er en Garuda, på flagget er Thailands nasjonalvåpen, og er hentet fra buddhistisk og hinduistisk mytologi. Flagget finnes også som splittflagg, med to splitter.

Dette er HM Kong Maha Vajiralongkorns flagg.
 Stacks Image 16230

Dette er dronning Sirikit personlige flagg. Flagget er fra 1950, samme år Dronningen ble gift med Kongen. Flagget er blått for fredag, som er den ukedag Dronningen ble født.

Stacks Image 16236

Nasjonalemblem:

Stacks Image 16254Thailands nasjonalemblem er en Garuda , en figur fra både buddhistisk og hinduistisk mytologi. I Thailand er dette brukt som et symbol på den kongelige familie og myndighet. Denne versjonen av figuren kalles Krut Pha.
I tillegg finnes det er rekke personlige flagg for medlemmer av kongefamilien, det militære og andre offisiele flagg.

Dagens flagg erstattet det tidligere flagget, som forestilte en hvit elefant på rød bakgrunn.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

260923 Tirsdagstur til Khao Kalok

Tirsdagstur til Khao Kalok. Vi startet turen fra lyskrysset soi 116 i lett overskyet vær og fin temperatur. Turen gikk i fint tempo, (kanskj...