torsdag 5. desember 2019

Ukesrapport uke 49 Torsdag 051219

Thailand Flag Fathers Day - Thailand

Bhumibol Adulyadej,,,,,,,,
Farsdag i Thailand faller 5. desember hvert år, dvs Kong Rama IX sin fødselsdag (se under), med mindre dagen faller  på enten  lørdag eller søndag,da vil fridagen på lørdag bli flyttet til fredag og dersom den 5. desember faller på en søndag, flyttes fridagen på søndag til mandag. Denne dagen feirer fedre og deres rolle og bidrag til familien.
Feiring \ Overholdelse
Familier vil tilbringe dagen sammen med å nyte måltider sammen og feire sin far eller ektefelle og deres bidrag til livet. Små gaver eller kort gies til fedre på denne dagen.

 Bhumibol Adulyadej, Rama IX av Thailand (thai: ภูมิพลอดุลยเดช;  født 5. desember 1927 i Cambridge i Massachusetts, død 13. oktober 2016 i Bangkok) var konge av Thailand. Han var den niende kongen fra Chakri-dynastiet og overtok tronen etter at broren, kong Ananda Mahidol, døde i 1946. Rama IX ble formelt kronet i 1950. Han var den kongen i Thailand som har styrt landet lengst.

Nelson Mandela-2008 (edit).jpgJeg må også nevne en annen stor statsmann, Nelson Mandela døde den 5 . desember i 2013 ,var Sør-Afrikas første svarte president (19941999), og landets første president valgt i frie valg blant alle landets borgere. Før han ble president hadde han i en årrekke vært en av de toneangivende antiapartheidaktivister i landet, og hadde sittet fengslet i 27 år, mye av tiden på Robben Island, vant forøvrig også Nobel Fredpris


Ja sykkeltur ble det i dag og, syklet kanalveien til soi 6, gjennom Palm Hill, over fjellet ved Kongens Zoo (verdt en tur for de som ikke har vært der)
Wild toque macaque (Macaca sinica) in Yala National Park, Sri Lanka Det er ikke  en typisk dyrehage, men mer et rehabiliteringssenter. Veldig avslappet atmosfære. De fleste som er der, var arbeidere, de var hyggelig og smilende ( snakket litt engelsk), mens de jobbet med dyrene. Der er mange aper, 3 elefanter, mange fuglearter og mange hjortedyr. Ikke planlegg å bruke mer enn 30 minutter på å vandre rundt, å være din egen tur-guide.

Syklet gjennom et bølgende landskap, noen kilometer vest av motorveien, og som vanlig, når vi hører musikk, da feires det ett eller annet, om det var farsdag eller noe annet er ikke lett å si, men velkommen er vi alltid, og de er nysgjerrige på oss , for på på litt avsidesliggende landsbygd, er det få nordmenn som ferdes så ofte.
I dag tenkte jeg på Bob Dylan, ja hvorfor det, jo i 1963 ga han ut en singel som het " Blowing in the wind" , jeg sier ikke mer, men 50 km ble turen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

260923 Tirsdagstur til Khao Kalok

Tirsdagstur til Khao Kalok. Vi startet turen fra lyskrysset soi 116 i lett overskyet vær og fin temperatur. Turen gikk i fint tempo, (kanskj...